Wat is een subdomein en hoe maak ik deze aan?

Een subdomeinnaam, ook wel subdomain genoemd is een langere variant van een domeinnaam. Je kan het zien als een onderdeel van een bestaande domeinnaam. Een voorbeeld van een subdomeinnaam is in ons geval bijvoorbeeld “login.nieceetee.nl”. Dit is dus een subdomein van het domein nieceetee.nl

Over het algemeen wordt een subdomeinnaam vaak gebruikt als ontwikkelomgeving, zoals dev.nieceetee.nl. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor het hosten van een gescheiden onderdeel van je website, bijvoorbeeld een helpdesk systeem.

Is het altijd mogelijk een subdomein aan te maken?

Ja, geen enkel probleem. Je kan een onbeperkt aantal subdomeinen aanmaken op al onze pakketten bij NieCeeTee. Via de loginpagina bij het kopje Subdomain Management kun jij, zoveel subdomeinen aanmaken als je zelf wil.

Het aanmaken van een subdomein kan direct, realtime. Het kan echter wel vanwege de wijziging in de DNS 2 tot maximaal 4 uur duren voordat het subdomein ook daadwerkelijk in jouw internet browser werkt.

Hoe maak ik een subdomeinnaam?

Je logt in op login.nieceetee.nl met de gegevens welke je van ons bij aankoop van je hosting pakket ontvangt. Hier klik je op het kopje “Subdomain management” links in het menu onder “Account Manager”.

Hier kun je vervolgens jouw gewenste subdomein invoeren bij Add sub-domain. Vervolgens klik je op create waarna jouw eigen persoonlijke subdomein aangemaakt is. Er komt nu ook een mapje op de FTP, die de naam heeft van jouw subdomein. Hier kun jij je website bestanden in uploaden waarna deze via het internet zichtbaar zullen zijn.